KPN komt met gratis wifi op grote stations voor reizigers

KPN komt met gratis wifi op grote stations voor reizigers

Het is voor treinreizigers en andere passanten voortaan mogelijk om gratis gebruik te maken van KPN's wifi-netwerk op grote stations in Nederland. De gratis wifi-dienst is onbeperkt bruikbaar.

Dit bevestigde een woordvoerder van KPN maandag naar aanleiding van een bericht in de Spits. Het is voor treinreizigers al mogelijk om in de trein gebruik te maken van het T-Mobile-netwerk, maar op de stations zelf was er vooralsnog niks voorhanden.

Niet ieder treinstation heeft gratis wifi van KPN

gratis wifiHet is momenteel al op enkele stations gebruik te maken van de nieuwe gratis dienst, onder meer op Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, station Schiphol en Utrecht Centraal. Omdat het nog om een proef gaat, wordt dit aantal voorlopig nog niet uitgebreid.

De openbare wifi-netwerken zijn gratis te gebruiken en er is geen limiet op je verbruik. Het is daarom een fijne optie die je hebt als je weer eens een kwartiertje of half uur vertraagd bent. Volgens KPN zou het wifi-netwerk de drukte op stations makkelijk aankunnen.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel