T-Mobile komt in november met 4g en snelheidsverhoging voor klanten

T-Mobile komt in november met 4g en snelheidsverhoging voor klanten

T-Mobile gaat vanaf 18 november 4g aanbieden op zijn netwerk en verhoogt tegelijkertijd zijn internetsnelheden voor alle bestaande klanten.

T-Mobile begint in november met het activeren van zijn 4g-netwerk in de vier grote steden: Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. In 2014 volgt de rest van de Randstad; plattelandsgebieden zullen tot eind 2015 moeten wachten. Eind 2014 wil T-Mobile 80 procent van zijn klanten van een 4g-netwerk voorzien.

Klanten die gebruikmaken van een Stel Samen-abonnement krijgen automatisch een snelheidsverhoging toegewezen die past bij hun bundel. Zo krijgen klanten met 3,6Mbps-internet een fijne verhoging naar 15Mbps. Klanten die nu 14,4Mbps-internet hebben kunnen een sprong krijgen van 0Mbps extra tot een maximale downloadsnelheid van 50Mbps. Dit hangt van de grootte van je internetbundel af.

Concurrentie is al langer bezig met 4g

KPN is afgelopen februari al met zijn 4g-uitrol begonnen; Vodafone volgde afgelopen maand. Omdat T-Mobile alleen gebruikmaakt van de 1800MHz- en 2.6GHz-banden voor zijn 4g-netwerk, moeten er waarschijnlijk meer masten worden geplaatst. De 800MHz-band die KPN en Vodafone gebruiken, heeft namelijk een grotere dekking. De 1800MHz-band heeft echter als voordeel dat de capaciteit groter is. KPN en Vodafone zetten de 1800MHz daarom op bepaalde plekken ook in.

Lees ook ons artikel met alles wat je moet weten over 4g.

t-mobile 4g

Geschreven door Lars Paymans

Techjournalist uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Bekijk profiel