Zo zien de Motorola Moto G5 en Moto G5 Plus er uit

Zo zien de Motorola Moto G5 en Moto G5 Plus er uit

De Motorola Moto G5 en Moto G5 Plus worden pas later deze maand officieel gepresenteerd, maar dankzij een webwinkel hebben we nu al de officiële foto's. Ook de specificaties en andere details zijn nu uitgelekt.

Motorola Moto G5 foto's

Lenovo gaat beide toestellen pas op zondag 26 februari aankondigen, vlak voordat het jaarlijkse Mobile World Congress in Barcelona begint. Dankzij het geruchtencircuit waren veel details over Lenovos budgetsmartphones al uitgelekt, maar dankzij een Spaanse webshop is nu vrijwel alles over de toestellen bekend, zo meldt Droid-Life. De foto's die de shop online plaatste tonen de toestellen van alle kanten.

De Moto G5 en Moto G5 Plus hebben aan de buitenkant een flinke upgrade gekregen tegenover hun voorgangers. Zo hebben beide toestellen nu een aluminium behuizing, terwijl eerder smartphones van plastic gemaakt waren. De Moto G5 Plus heeft een enigszins uitstekende camera, terwijl die van de G5 gewoon plat is. Het Motorola-logo prijkt op de achterkant, terwijl het Lenovo-logo op de zijkant zit. De smartphones worden in het grijs en het goud uitgebracht.

Moto G5 en G5 Plus specificaties

De Moto G5 heeft een scherm van 5 inch met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Onder de motorkap loopt een Snapdragon 430-processor van Qualcomm, die bijgestaan wordt door 2GB aan werkgeheugen. Qua opslagruimte heeft de Moto G5 32GB aan boord. De camera aan de achterkant heeft een 13 megapixel-sensor en maakt selfies met een 5 megapixel-camera. Dit alles wordt voorzien van stroom door een accu van 2800 mAh.

De Moto G5 Plus is iets groter, met een scherm van 5,2 inch, maar dezelfde resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De 12 megapixel-camera aan de achterkant heeft een dubbele autofocus, terwijl de camera aan de voorkant een 5 megapixel-sensor omvat. De Snapdragon 625-processor van Qualcomm drijft het toestel aan en wordt bijgestaan door 2GB aan werkgeheugen. Voor opslagruimte is er 64GB aanwezig.

Beide toestellen zijn voorzien van een vingerafdrukscanner die aan de voorkant onder het scherm zit. Lenovo heeft de smartphones niet waterdicht gemaakt, maar wel voorzien van een waterwerende coating. Zowel de Moto G5 als de Moto G5 Plus lopen op Android 7.0 Nougat.

Hoeveel de toestellen gaan kosten is nog onduidelijk. Gezien hoeveel voorgangers kostten en de specificaties van de toestellen lijkt het er op dat de prijs tussen de 200 en 300 euro ligt, waarbij de Plus-versie wat duurder wordt dan de gewone variant. Beide Motorola-smartphones zijn waarschijnlijk vanaf volgende maand in de Nederlandse winkels te vinden.

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel