Motorola presenteert budgettoppers Moto G4 en G4 Plus

Motorola presenteert budgettoppers Moto G4 en G4 Plus

Motorola heeft vandaag op haar eigen evenement de vierde generatie van de Moto G geïntroduceerd. De Motorola Moto G4 en G4 Plus hebben een groot 5,5 inch scherm, betere specs en een vernieuwd design.

Motorola Moto G4

De Motorola Moto G4 en G4 Plus zijn de eerste toestellen sinds de overname van Motorola door Lenovo. De Moto G4, officieel opvolger van de Moto G (2015), beschikt over een 5,5 inch-full-hd-scherm. Daarmee is het toestel maar liefst een halve inch groter dan zijn voorganger. De pixeldichtheid van 401 ppi zorgt ervoor dat de Moto G4 beelden scherp weergeeft.

motorola moto g4 Het scherm is goed bestand tegen scherpe voorwerpen en duikelingen door het laagje Gorilla Glass 3. De camera aan de achterkant maakt foto's in 13 megapixel, terwijl je voor selfies aangewezen bent op de 5 megapixel-frontcamera.

Ook qua specs is de Moto G4 goed voorzien. De smartphone beschikt over een Snapdragon 617-chipset met 1,5GHz octacore-processor, 2GB RAM en 16GB aan opslagruimte. Dit is twee keer zoveel opslag- en werkgeheugen als zijn voorganger. De Motorola Moto G4 draait standaard op de nieuwste Android-versie 6.0 Marshmallow met daaroverheen Motorola's eigen Moto Pure-schil. In de praktijk blijft de interface, zoals we gewend zijn van Motorola, erg op stock-Android lijken.

Een nieuwe toevoeging is de snellaadtechniek, waarmee gebruikers de 3000 mAh-accu na een kwartier opladen tot wel zes uur hun smartphone kunnen gebruiken.

Motorola Moto G4 Plus

Naast de reguliere versie heeft Motorola ook een Plus-versie aangekondigd. De Moto G4 Plus beschikt over een betere 16 megapixel-camera met laser autofocus en heeft met 32GB twee keer zoveel ingebouwde opslagruimte. Ook is er een vingerafdrukscanner aanwezig. Deze bevindt zich onder het scherm en dient als extra beveiliging.

Prijzen en release

Motorola heeft bekendgemaakt dat de Moto G4 ook naar Europa komt. Volgende maand komen de telefoons uit in het Verenigd Koninkrijk, waar ze omgerekend 215 en 255 euro kosten. Over een release in de Benelux is nog niets bekend.

(Foto via GSMArena)

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel