Dit weten we al over de nieuwe Motorola Moto X

Dit weten we al over de nieuwe Motorola Moto X

Lenovo is van plan om te stunten met de Motorola Moto X. Het nieuwe vlaggenschip heeft onder andere een modulair design en beschikt over een vingerafdrukscanner. We zetten al het nieuws over het aanstaande toptoestel op een rijtje.

De nieuweMotorola Moto X

Onlangs zijn er renders opgedoken van de nieuwe Motorola Moto X. Te zien is dat de smartphone over een metalen behuizing beschikt en een opvallend grote camera. Het toestel komt in verschillende kleuren uit en heeft een opvallend kleine vierkante vingerafdrukscanner aan de voorkant. Bij de witte variant van de Moto X zijn aan de onderkant twee nabijheidssensoren te zien, terwijl deze bij de zwarte varianten moeilijker zichtbaar zijn.

Een ander opvallend gerucht is dat de Moto X waarschijnlijk een modulair design krijgt, vergelijkbaar met de LG G5. De modules, genaamd ‘Amps', bevestig je dankzij de ‘modulaire backplates' aan de achterkant van het toestel. De zestien kleine magnetische cirkeltjes op de achterkant brengen de verbinding tussen de smartphone en de modules tot stand. Lenovo zou op dit moment bezig zijn met maar liefst zes verschillende modules voor de smartphone, waaronder een extra accu en stereo speakers.

Motorola Moto X release

Later deze maand organiseert Motorola een evenement in India, waar hopelijk meer informatie beschikbaar komt over de nieuwe Motorola Moto X. Het is namelijk nog onduidelijk over welke specificaties de smartphone beschikt en wanneer we het toestel in de Benelux mogen verwachten.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel