Nokia Lumia 1020 eind september in Nederland verkrijgbaar

Nokia Lumia 1020 eind september in Nederland verkrijgbaar

De Nokia Lumia 1020 is alweer een tijdje geleden aangekondigd, maar over een Nederlandse release was nog niets bekend. Deze blijkt eind september te zijn. Daarbij gaat het toestel 699 euro kosten.

De Lumia 1020 huisvest een 41-megapixel-camera met led- en xenon-flitser, een frontcamera met groothoeklens, een 4,5 inch-scherm met een resolutie van 768×1280 pixels, een dualcore-processor die draait op 1.5GHz, 2GB aan werkgeheugen en 32GB aan interne opslagruimte. Het toestel draait op Windows Phone 8 en wordt verkrijgbaar in het geel, wit en zwart.

Standaard maakt de Lumia 1020 foto’s van 32 megapixels, waarbij meteen een versie van 5 megapixels wordt aangemaakt om te delen op bijvoorbeeld Facebook. Deze versie wordt niet zomaar gecomprimeerd: 7 pixels van het gigantische origineel worden namelijk samengevoegd tot ‘superpixels’.

De Lumia 1020 kan ook full-hd-video’s schieten met 30 frames per seconde. Die eerdergenoemde groothoeklens op de frontcamera zorgt er daarnaast voor dat je een breder beeld uitzendt bij videobellen.

1373561971

Speciale camera-app en -accessoires

Nokia levert een speciale Pro Camera-app mee met de Lumia 1020. Via deze app zijn praktisch alle instellingen van de indrukwekkende camera aan te passen, van de iso-waarde tot de sluitertijd. Als je dat allemaal te ingewikkeld vindt, is er ook een gewone camera-app.

Nokia gaat ook met verschillende accessoires komen voor de Lumia 1020. Zo is er Camera Grip-hoesje waarmee de smartphone gemakkelijk op een tripod is te plaatsen. Dit hoesje bevat eveneens een grotere accu voor nog langer fotoplezier. Een andere cover biedt bijvoorbeeld weer de mogelijkheid om je toestel draadloos op te laden.

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel