Nokia Lumia 1020 volledig uit de doeken

Nokia Lumia 1020 volledig uit de doeken

Windows Phone Central wist maandag een persfoto van de Nokia Lumia 1020 te bemachtigen. Het nieuwe Lumia-toestel met 41-megapixel-camera kwam de afgelopen weken herhaaldelijk in de geruchtenstroom langs.

De laatste paar weken kwam de informatie over de Lumia 1020 mondjesmaat binnen, maar na vandaag is het waarschijnlijk even gedaan, tot de officiële aankondiging op donderdag. Windows Phone Central wist namelijk een officiële persfoto van de Nokia Lumia 1020 te bemachtigen en vrijwel alle details over het aankomende Lumia-toestel.

Op de persfoto is duidelijk een witte, zwarte en gele variant van de Lumia 1020 te zien. De 41-megapixel-camera van het toestel komt eveneens duidelijk in beeld, inclusief xenon- en led-flitser. Er verschijnt overigens ook een accessoire van circa 70 dollar, waarmee je de aankomende Lumia nog beter als camera kunt gebruiken, zo meldt Windows Phone Central.

Andere details over de Nokia Lumia 1020

De 41-megapixel-camera bevat optische beeldstabilisatie en neemt tegelijkertijd een foto van 31 en 5 megapixels. Deze 5-megapixel-versie wordt gemaakt door het toepassen van zogeheten ‘super pixels'. Dit zijn pixels die worden gemaakt vanuit 7 pixels van de originele 32-megapixel-versie van de foto. Als je foto's neemt met een formaat van 4:3 kun je overigens van 38 megapixels gebruik maken.

nokia lumia

In tegenstelling tot de Lumia 920 krijgt de Lumia 1020 2GB aan intern geheugen. Het toestel komt daarnaast met 32GB aan interne opslagcapaciteit en biedt geen ondersteuning voor sd-kaarten. Nokia brengt tot slot ook een optionele backplate uit die draadloos opladen mogelijk maakt.

Met de Pro Camera-app van Nokia kun je daarnaast bij iedere foto de iso-waarden, witbalans, focus, sluitertijd en flits aanpassen. Het wordt verwacht dat de Lumia 1020 vanaf 22 september is te verkrijgen in de Verenigde Staten, voor een bedrag van circa 600 dollar. Er wordt echter al gehint naar een komst naar het Verenigd Koninkrijk.

Geschreven door Rick van der Veer

Techjournalist, geboren en getogen in Nijmegen. Groot fan van Android, smartphones en technologie, maar duikt ook net zo graag in de wereld van games.

Bekijk profiel