Samsung Galaxy M10 en M20: de 4 belangrijkste dingen die je moet weten

Samsung Galaxy M10 en M20: de 4 belangrijkste dingen die je moet weten

Samsung heeft de nieuwe Galaxy M-reeks gepresenteerd, die bestaat uit een aantal betaalbare Android-smartphones met lage prijzen. Smartphone.nl vertelt je wat je van de telefoons kunt verwachten, en voor wie ze zijn bedoeld.

1. Wat is de Galaxy M-reeks?

De Galaxy M-reeks is de nieuwe naam voor Samsungs lijn met budgetsmartphones. De Zuid-Koreaanse fabrikant gebruikte eerder de Galaxy J-lijn hiervoor, maar gaat deze vervangen. De Galaxy M-reeks bestaat op het moment van schrijven uit de M10 en M20, twee betaalbare smartphones die op termijn ook naar Europa zouden moeten komen.

samsung galaxy m

Vooralsnog zijn ze alleen voor de Indiase markt aangekondigd, maar het is aannemelijk dat de toestellen op termijn ook hier verschijnen. Samsung kan namelijk wel wat goede budgetsmartphones gebruiken. De laatste jaren kwam het bedrijf met nogal beperkte smartphones in het budgetsegment, zoals de Galaxy J6 en J4 Plus, die eigenlijk niet veel indruk wisten te maken. Daar ligt dus een kans met de Samsung Galaxy M smartphones.

2. Voor wie zijn de Galaxy M-smartphones bedoeld?

Samsung zegt dat de Galaxy M20 en M10 zijn gericht op de prijsbewuste millenials, die veel features willen voor weinig geld. De toestellen zijn voornamelijk gericht op opkomende landen, waar consumenten niet honderden euro's te besteden hebben voor een nieuwe smartphone. Maar ook in Europa is er vraag naar goede budgettelefoons en zijn er inmiddels verschillende fabrikanten die zich vooral op dit segment richten.

3. Wat zijn de belangrijkste features?

De Samsung Galaxy M20 en M10 zijn voorzien van een groot scherm, flinke accu, vlotte hardware en capabele camera's. Het zijn tevens de eerste Samsung-telefoons met een notch: een inkeping bovenin het beeldscherm. In het geval van de M20 gaat het om een groot 6,3 inch-scherm met een resolutie van 2340 bij 1080 pixels. Onder de motorkap zit een vlotte Exynos 7904-octacore-processor, 3/4GB RAM en 64GB aan opslagruimte.

Vooral interessant aan de Galaxy M20 is de 5000 mAh-accu, die een stuk langer meegaat dan de accu's van de meeste budgetsmartphones. Bovendien is er ondersteuning voor snelladen, al is het wel jammer dat de smartphone op Android 8.1 (Oreo) draait. Het nieuwere Android 9.0 (Pie) is al een tijdje beschikbaar en Samsung zou pas later dit jaar een update uitbrengen.

De Galaxy M10 is het goedkoopste model en daar zijn de specificaties dan ook naar. Het scherm meet 6,2 inch en heeft een lagere resolutie van 1520 bij 720 pixels, waardoor beelden korreliger ogen. Ook is er een minder krachtige processor, kleinere 3430 mAh-accu (zonder snelladen) en 32GB aan opslag. Toch zijn dit prima specificaties voor de adviesprijs die Samsung hanteert.

4. Met welke concurrentie heeft Samsung te maken?

In India, waar de smartphones dus eerst verschijnen, heeft Samsung vooral te maken met concurrentie van Xiaomi. In Europa is dat merk minder populair, en komt Samsung in het vaarwater van andere fabrikanten. Hierbij kun je denken aan Nokia, Huawei en Motorola. De Galaxy M20 en M10 bieden iets meer waar voor hun geld dan de huidige telefoons van deze bedrijven, en zijn bovendien iets goedkoper.

Omgerekend betaal je voor de Galaxy M20 zo'n 135 euro, terwijl de M10 zelfs 110 euro kost. Het is onduidelijk wat de Europese prijzen worden en of en wanneer de toestellen daadwerkelijk in Nederland uit komen. Wanneer hier meer over bekend is, dan lees je het uiteraard op Smartphone.nl. Op 20 februari komt Samsung eerst met de Galaxy S10 en S10 Plus.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel