‘Samsung onthult Galaxy Note 8 op 26 augustus’

‘Samsung onthult Galaxy Note 8 op 26 augustus’

De Samsung Galaxy Note 8 wordt op 26 augustus onthuld tijdens een evenement in New York. Het toestel zou onder meer beschikken over een randloos scherm.

Galaxy Note 8-event op 26 augustus

Dat meldt althans het Zuid-Koreaanse Naver op basis van bronnen. De onthulling van de Galaxy Note 8 zou in eerste instantie tijdens IFA 2017, de technologiebeurs die in september valt, plaatsvinden. Omdat Apple in dezelfde maand de nieuwe iPhone toont, zou Samsung hebben besloten om zijn vlaggenschip een week eerder aan te kondigen. Het bedrijf koos er bij de Galaxy Note 7 ook voor een eigen event te organiseren.

Volgens de laatste geruchten beschikt de Galaxy Note 8 over een zogeheten ‘infinity display', wat betekent dat het scherm tot de randen doorloopt en vrijwel de gehele voorkant vult. Het display zou 6,3 inch meten, wat ongeveer net zo groot is als het scherm van de Samsung Galaxy S8 Plus.

Verder zou de Galaxy Note 8 voorzien zijn van een dubbele camera, vingerafdrukscanner aan de achterkant en stemassistent Bixby. Ook de S Pen, de stylus die met het toestel wordt meegeleverd, krijgt een upgrade.

Galaxy Note 8 release

Het is onduidelijk wanneer de Galaxy Note 8 precies in de winkels ligt en wat het toestel gaat kosten. Zijn voorganger, de Galaxy Note 7, werd begin augustus vorig jaar aangekondigd met een adviesprijs van 849 euro. Accuproblemen zorgden er echter voor dat de smartphone in sommige gevallen vlam kon vatten. Na een aantal weken besloot Samsung de smartphone uit de schappen te halen.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel