Samsung Galaxy S10e komt eraan: de 5 belangrijkste features

Samsung Galaxy S10e komt eraan: de 5 belangrijkste features

Samsung komt later deze maand met de Galaxy S10e, een goedkopere variant van het nieuwe vlaggenschip. Maar waar gaat Samsung op besparen om de prijs schappelijk te houden? Tijd voor een overzicht met de belangrijkste verschillen.

Het prijsverschil tussen de Galaxy S10e, de reguliere Galaxy S10 en de S10 Plus is groot. De toestellen kosten naar verluidt respectievelijk 749, 899 en 999 euro. De Galaxy S10e lijkt Samsungs antwoord op de iPhone XR en is bij verschijning zelfs iets goedkoper dan Apples toestel. Maar wat gaat Samsung doen om die prijs te drukken? Wij denken het te weten en leggen de nieuwe smartphone naast de opvallendste features van de S10.

1. Samsung gaat voor een kleiner en plat scherm

Allereerst krijgt de Samsung Galaxy S10e een kleiner scherm zonder afgeronde hoeken, die we bijvoorbeeld wel zagen bij de Galaxy S9 en S9 Plus. Het scherm is ‘plat' en met 5,8 inch duidelijk compacter dan het display van de S10 (6,1 inch) en S10 Plus (6,4 inch). Dat maakt het toestel een stukje handzamer, waardoor het waarschijnlijk makkelijker met één hand te bedienen is.

Over de resolutie van het scherm is nog weinig bekend, maar we gaan er vanuit dat dit wel goed zit. Wel weten we dat de randen rondom het scherm iets dikker zijn en er een duidelijke ‘kin' is. Dit is de bezel aan de onderkant van het toestel, zoals je op het plaatje hieronder kunt zien.

2. Niet drie, maar twee camera's voor de Samsung Galaxy S10E

Een ander belangrijk verschil tussen de Galaxy S10e en S10 (Plus) heeft te maken met de camera. Aan de achterkant zit een dubbele camera, in plaats van de drie lenzen van de duurdere versies. Dat heeft waarschijnlijk consequenties voor de prestaties van de camera, maar andere Android-toptoestellen laten zien dat je met twee camera's uitstekende foto's kunt maken.

Aan de voorkant zit een enkele frontcamera, verwerkt in een klein gaatje rechtsboven in het scherm. Ook de normale S10 heeft een enkele frontcamera; alleen de S10 Plus heeft er twee.

3. Kleinere accu, die ook wat minder lang meegaat

Daarnaast heeft de Galaxy S10e een kleinere accu dan zijn duurdere broers. Dat heeft te maken met de kleinere behuizing, maar aan de andere kant kan dit ervoor zorgen dat de accu wat minder lang meegaat. We verwachten echter dat de accu het einde van de dag zonder problemen haalt; de Galaxy S9 met zijn 5,8 inch-scherm doet dat ook.

Wel krijgt de Galaxy S10e gewoon ondersteuning voor snelladen via usb-c, en draadloos opladen met de Qi-standaard. Dat laatste zorgt ervoor dat de S10e met vrijwel iedere draadloze oplaadpad werkt.

4. Samsung Galaxy S10E heeft vingerafdrukscanner aan de zijkant

Een grote vernieuwing van de Galaxy S10 is de ultrasone vingerafdrukscanner, die onder het scherm zit. Hierdoor kun je de telefoon ontgrendelen door je vinger simpelweg op het scherm te liggen. Om kosten te besparen, heeft de Galaxy S10e deze feature niet, maar een normale vingerafdrukscanner.

Wel handig is dat deze aan de zijkant van de behuizing zit, verwerkt in de aan/uit-knop. Hierdoor kun je op het knopje drukken, en wordt tegelijk de smartphone veilig met je vingerafdruk ontgrendeld.

5. Meer kleurtjes

Net als de iPhone XR komt de Samsung Galaxy S10e straks in een aantal felle kleurtjes om extra op te vallen. Het gaat waarschijnlijk om geel, zwart, groen, wit en blauw. De S10 en S10 Plus hebben een wat neutraler uiterlijk en komen slechts in drie kleuren.

De Samsung Galaxy S10e wordt op 20 februari gepresenteerd in San Francisco. Houd Smartphone.nl de komende weken in de gaten voor meer over de Samsung-smartphones.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel