‘Dit zijn de specs van de Samsung Galaxy S8 Plus’

‘Dit zijn de specs van de Samsung Galaxy S8 Plus’

Het duurt nog even voordat de Samsung Galaxy S8+ wordt aangekondigd, maar de specificaties van het toestel zijn al gelekt. De smartphone heeft onder meer een groot 6,2 inch-scherm.

Samsung Galaxy S8 Plus specs

De bekende smartphonelekker Evan Blass (@evleaks) heeft een lijst met specificaties van de Samsung Galaxy S8 Plus gepubliceerd. Te zien is dat de smartphone beschikt over een 6,2 inch-scherm met een super amoled-paneel en resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Onder de motorkap zou zich 4GB aan RAM en 64GB aan opslagruimte bevinden. Dat laatste is een verdubbeling ten opzichte van de Galaxy S7, die het standaard met 32GB moet doen. De Galaxy S8 Plus biedt ook ondersteuning voor een micro-sd-geheugenkaartje.

Volgens de speclijst is de S8 Plus voorzien van een 12 megapixel-camera aan de achterkant en 5 megapixel-frontcamera. Op papier is dit geen verbetering ten opzichte van de Galaxy S7, maar Samsung voorziet zijn nieuwe vlaggenschepen doorgaans van de beste camera van het moment. Ook de Galaxy S8 en Galaxy S8 Plus zullen dus uitstekende foto's maken.

samsung galaxy s8 plus specs

Verder heeft de Samsung Galaxy S8 Plus een irisscanner, ondersteuning voor draadloos opladen en betalen met Samsung Pay. Ook is het toestel IP68-gecertificeerd en kan daarmee tegen stof en water. Uit de doos draait de telefoon hoogstwaarschijnlijk op Android 7.0 (Nougat), met de nieuwste versie van Samsungs Android-skin.

Volgens de laatste geruchten wordt de Galaxy S8 Plus eind maart onthuld, waarna de release in april plaatsvindt. Volgens het Koreaanse ET News is de Galaxy S8 (Plus) vanaf vrijdag 21 april wereldwijd verkrijgbaar. De adviesprijs is nog onbekend.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel