Slimme spraakassistent Google Now antwoordt nu ook in het Nederlands

Slimme spraakassistent Google Now antwoordt nu ook in het Nederlands

Google Now, de slimme spraakassistent in Android, kan nu gesproken zoekopdrachten in het Nederlands beantwoorden. Dat bevestigt Google Nederland in gesprek met Android Planet.

Google Now-app spreekt Nederlands

google nowSinds gisteravond is de functie ingevoerd bij Google Now, waardoor vragen als ‘Hoe oud is Mark Rutte' en ‘Hoe hoog is de Eiffeltoren' worden beantwoord in het Nederlands. Ook bij commando’s als ‘Foto’s van katten‘ antwoordt Google Now in het Nederlands, waarbij inderdaad foto’s van katten worden getoond.

Voorwaarde is wel dat je Nederlands als primaire taal invoert via de instellingen van Google Now. Nog niet alle spraakcommando’s blijken te werken. Zo is het nog niet mogelijk om een alarm in te stellen, een video op te nemen of een bericht op Twitter te plaatsen. Helaas is ook het commando ‘Ok, Google', waarmee gebruikers de gesproken zoekfunctie aanroepen, nog niet beschikbaar in het Nederlands. Dit is te omzeilen door Engels als eerste taal in te stellen en Nederlands als tweede taal. Op die manier kun je wel gebruikmaken van het ‘OK Google’-commando en in het Nederlands spraakcommando’s geven.

Meer functies in aantocht

Overigens laat Google Nederland aan Android Planet weten dat Google Now de komende tijd verder wordt uitgebreid voor Nederlandse gebruikers. Er worden onder andere nieuwe spraakcommando’s toegevoegd, die nu alleen nog in het Engels werken.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel