Tele2 biedt vanaf 2015 eindelijk 4G aan

Tele2 biedt vanaf 2015 eindelijk 4G aan

Tele2 heeft bekendgemaakt dat het op 1 januari 2015 start met de uitrol van een eigen 4G-netwerk. Dit zal aanvankelijk alleen in de Randstad beschikbaar zijn.

Tele2 4G-netwerk komt eraan

Tele2 4G-netwerkAls gezegd wordt het netwerk allereerst in januari 2015 in de Randstad uitgerold. Dit is ook het gebied waar het 4G-netwerk van T-Mobile momenteel dekking kent. Tele2 is van plan om in de daaropvolgende maanden het netwerk langzaam uit te breiden, zodat het in maart 2016 een landelijke dekking kan bieden. Verder is bekend dat het 4G-netwerk van Tele2 vanaf het begin LTE-Advanced ondersteunt, ook wel bekend als 4G+. Hiermee behaal je theoretische snelheden van 225 Mbit/s, al ligt de gemiddelde snelheid door uiteenlopende redenen altijd lager. In maart 2015 ontvangen de eerste klanten de gratis overstap naar 4G, mits zij over een toestel beschikken dat hiermee overweg kan.

Goedkoper dan concurrenten

We wisten al een tijdje dat er een 4G-netwerk van Tele2 aan zat te komen. De provider is de afgelopen twee jaar bezig geweest met het ontwikkelen en testen ervan. Met Tele2 erbij zijn er nu 4 provider met een eigen 4G-netwerk in Nederland; KPN, Vodafone en T-Mobile brachten al eerder de snellere verbinding naar consumenten.

Tele2 geeft tot slot aan dat Nederlanders 4G momenteel nog als een premium dienst zien, maar dat het bedrijf hier verandering in wilt brengen. Het ligt daarom in de lijn der verwachting dat databundels van Tele2 voor een lagere prijs aangeboden zullen worden dan het geval bij concurrerende providers. Exacte prijzen zijn echter nog niet bekendgemaakt.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel