Deze smartphones verwachten wij in 2017

Deze smartphones verwachten wij in 2017

Ieder jaar verschijnt er weer een groot aantal smartphones. In dit overzicht zetten wij uiteen welke verwachte smartphones er in de Benelux zijn, wat de verwachte verschijningsdatum is en natuurlijk de verkoopprijs.

Hieronder hebben wij op een rijtje gezet welke verwachte smartphones in 2017 worden uitgebracht in de Benelux. Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt naarmate er nieuwe informatie of geruchten verschijnen.

Houd er rekening mee dat de informatie in dit overzicht onder voorbehoud is en nog kan veranderen. In ons overzicht met de beste smartphones van dit moment vind je vooral toestellen die in 2016 zijn uitgebracht.

Dit artikel is voor het laatst geüpdatet op 6 maart 2017.

Apple

In tegenstelling tot veel Android-fabrikanten brengt Apple jaarlijks maar een aantal smartphones uit. Zo werden in 2016 de iPhone SE, iPhone 7 en iPhone 7 Plus uitgebracht, en kunnen we dit jaar de iPhone 8 en iPhone 8 Plus verwachten.

Het is nog onduidelijk of Apple in 2017 een opvolger van de iPhone SE uitbrengt, al lijkt dit niet aannemelijk. Het bedrijf uit Cupertino gaf zijn kleine smartphone in 2016 een update en lijkt daarmee voorlopig klaar te zijn. Wel is het mogelijk dat de iPhone SE in 2017 een prijsverlaging krijgt.

2017

  • iPhone 8 – oktober – 769 euro (verwacht)

HTC

Het gaat al geruime tijd niet goed met HTC, al blijft het bedrijf regelmatig nieuwe Android-toestellen uitbrengen. Zo verwachten we dit jaar een nieuw vlaggenschip, die waarschijnlijk de HTC 11 gaat heten. Ook verschijnen er hoogstwaarschijnlijk weer verschillende Desire-toestellen en budgettelefoons. De exacte plannen van HTC zijn nog onbekend.

2017

  • HTC 11 – april – 749 euro (verwacht)
  • HTC U Ultra – 799 euro – (verschenen)
  • HTC U Play – 449 euro – (verschenen)

Huawei

Met Huawei gaat het een stuk beter, mede omdat de vlaggenschepen goed verkopen en het bedrijf ook prima midrangers en budgettoestellen aanbiedt. De belangrijkste toestellen van het bedrijf in 2017 zijn de Huawei P10, P10 Lite en de opvolger van de Huawei Mate 9. Hieronder hebben we de verwachte smartphones van Huawei op een rijtje gezet.

2017

LG

Hoewel LG het redelijk goed doet met goedkopere toestellen, worden high-end smartphones (zoals de LG G5) maar weinig verkocht. De LG G6, die binnenkort verschijnt, moet daar verandering in brengen. Verder is er nog weinig bekend over de plannen van LG. Verwacht een boel budgettoestellen, flink wat midrangers en één of twee vlaggenschepen.

2017

  • LG G6 – april – 699 euro (verwacht)

Motorola/Lenovo

Waar Motorola voorheen maar een beperkt aantal smartphones uitbracht, is dit sinds de overname door Lenovo volledig anders. Zo zijn er verschillende toestellen binnen de Moto G- en Moto Z-lijn, terwijl er ook elk jaar een nieuw Moto E-toestel wordt uitgebracht. In 2017 is dit waarschijnlijk niet anders.

2017

OnePlus

De OnePlus 3 werd door zowel gebruikers als critici enorm positief ontvangen, dus het is niet meer dan logisch dat er in 2017 een nieuw vlaggenschip te zien krijgen: de OnePlus 4. Tot die tijd moeten we het doen met de OnePlus 3T.

2017

  • OnePlus 5 – juni – 399 euro (verwacht)

Samsung

Na het debacle met de Galaxy Note 7 gaat Samsung volgend jaar flink inzetten op de Galaxy S8, waar momenteel druk over wordt gespeculeerd. Ook zou het bedrijf alsnog een nieuw toestel in de Note-lijn willen uitbrengen, de Galaxy Note 8. Verwacht ook een heleboel middenklassers en budgettoestellen.

2017

Sony

Sony kwam in 2016 met de nieuwe Xperia X-lijn en bracht hier maar liefst zes toestellen in uit. De verwachting was dan ook dat het bedrijf deze lijn voortzet. Inmiddels is bekend dat er twee vlaggenschepen komen, maar ook een aantal interessante midrangers.

2017

Geschreven door Wouter Nijsen

Student Communicatie aan de HAN en tevens webredacteur bij BigSpark. Geïnteresseerd in tech, mobile, films, series en alles daar omheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.