Deze smartphones verwachten wij in 2017

Deze smartphones verwachten wij in 2017

Ieder jaar verschijnt er weer een groot aantal smartphones. In dit overzicht zetten wij uiteen welke verwachte smartphones er in de Benelux zijn, wat de verwachte verschijningsdatum is en natuurlijk de verkoopprijs.

Hieronder hebben wij op een rijtje gezet welke verwachte smartphones in 2017 worden uitgebracht in de Benelux. Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt naarmate er nieuwe informatie of geruchten verschijnen.

Houd er rekening mee dat de informatie in dit overzicht onder voorbehoud is en nog kan veranderen. In ons overzicht met de beste smartphones vind je de toestellen die je op dit moment het beste kunt kopen.

Dit artikel is voor het laatst geüpdatet op 1 juni 2017.

Apple

In tegenstelling tot veel Android-fabrikanten brengt Apple jaarlijks maar een aantal smartphones uit. Zo werden in 2016 de iPhone SE, iPhone 7 en iPhone 7 Plus uitgebracht, en kunnen we dit jaar de iPhone 7S en iPhone 8 verwachten.

Het is nog onduidelijk of Apple in 2017 een opvolger van de iPhone SE uitbrengt, al lijkt dit niet aannemelijk. Het bedrijf uit Cupertino gaf zijn kleine smartphone in 2016 een update en lijkt daarmee voorlopig klaar te zijn. Wel is het mogelijk dat de iPhone SE in 2017 een prijsverlaging krijgt.

2017

HTC

Het gaat al geruime tijd niet goed met HTC, al blijft het bedrijf regelmatig nieuwe Android-toestellen uitbrengen. Zo verwachten we dit jaar een nieuw vlaggenschip, die waarschijnlijk de HTC U 11 gaat heten. Ook verschijnen er hoogstwaarschijnlijk weer verschillende Desire-toestellen en budgettelefoons. De exacte plannen van HTC zijn nog onbekend.

2017

  • HTC U11 – juni – 749 euro
  • HTC U Ultra – 799 euro – (verschenen)
  • HTC U Play – 449 euro – (verschenen)

Huawei

Met Huawei gaat het een stuk beter, mede omdat vlaggenschepen goed verkopen en het bedrijf ook prima midrangers en budgettoestellen aanbiedt. De belangrijkste toestellen van het bedrijf in 2017 zijn de Huawei P10, P10 Lite en de opvolger van de Huawei Mate 9. Hieronder hebben we de verwachte smartphones van Huawei op een rijtje gezet.

2017

  • Huawei P10 – maart – 599 euro (verschenen)
  • Huawei P10 Plus – april – 749 euro (verschenen)
  • Huawei P10 Lite – maart – 349 euro (verschenen)
  • Huawei Mate 10 – november – 699 euro (verwacht)

LG

Hoewel LG het redelijk goed doet met goedkopere toestellen, worden high-end smartphones (zoals de LG G5) maar weinig verkocht. De LG G6, die sinds kort verkrijgbaar is, moet daar verandering in brengen. Verder is er nog weinig bekend over de plannen van LG. Verwacht een boel budgettoestellen, flink wat midrangers en één of twee vlaggenschepen.

2017

  • LG G6 – april – 699 euro (verschenen)

Motorola/Lenovo

Waar Motorola voorheen maar een beperkt aantal smartphones uitbracht, is dit sinds de overname door Lenovo volledig anders. Zo zijn er verschillende toestellen binnen de Moto G- en Moto Z-lijn, terwijl er ook elk jaar een nieuw Moto E-toestel wordt uitgebracht.

2017

OnePlus

De OnePlus 3 werd door zowel gebruikers als critici enorm positief ontvangen, dus het is niet meer dan logisch dat er in 2017 een nieuw vlaggenschip te zien krijgen: de OnePlus 4. Tot die tijd moeten we het doen met de OnePlus 3T.

2017

  • OnePlus 5 – juni – 439 euro (verwacht)

Samsung

Na het debacle met de Galaxy Note 7 gaat Samsung dit jaar flink inzetten op de Galaxy S8. Ook brengt het bedrijf waarschijnlijk een nieuw toestel in de Note-lijn uit, de Galaxy Note 8. Verwacht ook een heleboel middenklassers en budgettoestellen.

2017

Sony

Sony kwam in 2016 met de nieuwe Xperia X-lijn en bracht hier maar liefst zes toestellen in uit. De verwachting was dan ook dat het bedrijf deze lijn voortzet. Inmiddels is bekend dat er twee vlaggenschepen komen, maar ook een aantal interessante midrangers.

2017

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.