Overzicht: deze smartphones verwachten we in 2018

Overzicht: deze smartphones verwachten we in 2018

Ieder jaar verschijnt een groot aantal smartphones. In dit artikel zetten wij uiteen welke verwachte smartphones er in de Benelux zijn, wat de verwachte verschijningsdatum is en natuurlijk de verkoopprijs. Dit is het overzicht voor 2018.

Hieronder hebben wij op een rijtje gezet welke verwachte smartphones in 2018 worden uitgebracht in de Benelux. Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt naarmate er nieuwe informatie of geruchten verschijnen.

Houd er rekening mee dat de informatie in dit overzicht onder voorbehoud is en nog kan veranderen. In ons overzicht met de beste smartphones vind je de toestellen die je op dit moment het beste kunt kopen.

Dit artikel is voor het laatst geüpdatet op 3 mei 2018.

Apple

In tegenstelling tot veel Android-fabrikanten brengt Apple jaarlijks maar een aantal smartphones uit. Zo werden in 2017 alleen de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X onthuld. Het was wel voor het eerste dat er drie toestellen in één keer uit de doeken werden gedaan.

Het lijkt erop dat Apple in 2018 een opvolger van de iPhone SE uitbrengt. Er gaan al geruime tijd geruchten over een nieuwe kleine iPhone, maar wanneer de release plaatsvindt is nog onbekend. Ook komen er waarschijnlijk opvolgers voor de iPhone X, waarvan de namen nog onbekend zijn.

HTC

De smartphonetak van HTC heeft het al jaren moeilijk, en het bedrijf heeft aangegeven in 2018 minder smartphones uit te brengen. Waarschijnlijk komt er een opvolger van de HTC U11 en een aantal goedkopere toestellen. Officieel is echter nog weinig bekend. Volgens de laatste geruchten komt de HTC U12 Plus in juni uit, met high-end specificaties en een dubbele camera.

Huawei

Over Huawei hoeven we ons minder zorgen te maken, want het bedrijf doet het goed en groeit al een tijdje flink. Dit komt door de betaalbare vlaggenschepen, maar ook uitstekende midrangers en budgettelefoons. De belangrijkste toestellen van Huawei dit jaar zijn waarschijnlijk de P20, Mate 11 en de diverse Lite-toestellen.

LG

Ook LG heeft het de laatste tijd moeilijk. De vlaggenschepen van het bedrijf weten niet volledig te overtuigen, maar ook goedkopere toestellen zijn niet bijzonder genoeg. De fabrikant moet in 2018 dus aan de bak, en dat begint met de G7 ThinQ.

  • LG G7 ThinQ – juni – 849 euro
  • LG V35 – december

Motorola/Lenovo

Lenovo bracht in 2017 opvallend veel Moto-toestellen uit en gaat daar in 2018 waarschijnlijk vrolijk mee verder. Dit is niet zo gek, want het zijn populaire budgettoestellen die bovendien een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden. We verwachten drie Moto G-telefoons en een aantal Moto E-telefoons. Check het lijstje hieronder.

Nokia

Nokia keerde in 2017 terug op de smartphonemarkt en maakte direct indruk met een aantal goede budgettoestellen. Hier bouwen de Finnen in 2018 op voort, met betaalbare toestellen met goede software-ondersteuning. Nokia’s nieuwe smartphones vallen bovendien onder het Android One-programma, wat stock-Android en updates garandeert. Waarschijnlijk komt er ook een nieuw vlaggenschip dit jaar.

OnePlus

OnePlus doet het doorgaans rustiger aan en brengt per jaar twee smartphones uit. In 2018 is dat waarschijnlijk niet anders.

  • OnePlus 6 – juni – 549 euro (verwacht)
  • OnePlus 6T – november

Samsung

Samsung gooide hoge ogen met de Galaxy S8, Galaxy S8 Plus en Galaxy Note 8, en bouwt in 2018 hier op verder. Verwacht daarom drie nieuwe toptoestellen en een aantal midrangers en budgettelefoons.

Sony

Sony had in 2017 een druk jaar en bracht veel verschillende toestellen uit. De verwachting is dat het bedrijf in 2018 deze lijn voortzet. Van drie midrange toestellen is al bekend dat ze dit jaar verschijnen.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.