Deze smartphones verwachten wij in 2017

Deze smartphones verwachten wij in 2017

Ieder jaar verschijnt er weer een groot aantal smartphones. In dit overzicht zetten wij uiteen welke verwachte smartphones er in de Benelux zijn, wat de verwachte verschijningsdatum is en natuurlijk de verkoopprijs.

Hieronder hebben wij op een rijtje gezet welke verwachte smartphones in 2017 worden uitgebracht in de Benelux. Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt naarmate er nieuwe informatie of geruchten verschijnen.

Houd er rekening mee dat de informatie in dit overzicht onder voorbehoud is en nog kan veranderen. In ons overzicht met de beste smartphones vind je de toestellen die je op dit moment het beste kunt kopen.

Dit artikel is voor het laatst geüpdatet op 5 september 2017.

Apple

In tegenstelling tot veel Android-fabrikanten brengt Apple jaarlijks maar een aantal smartphones uit. Zo werden in 2016 de iPhone SE, iPhone 7 en iPhone 7 Plus uitgebracht, en kunnen we dit jaar de iPhone 7S en iPhone 8 verwachten.

Het is nog onduidelijk of Apple in 2017 een opvolger van de iPhone SE uitbrengt, al lijkt dit niet aannemelijk. Het bedrijf uit Cupertino gaf zijn kleine smartphone in 2016 een update en lijkt daarmee voorlopig klaar te zijn. Wel is het mogelijk dat de iPhone SE in 2017 een prijsverlaging krijgt.

HTC

Het gaat al geruime tijd niet goed met HTC, al blijft het bedrijf regelmatig nieuwe Android-toestellen uitbrengen. De HTC U11 is het nieuwe vlaggenschip dat het tij moet keren. Ook verschijnen er hoogstwaarschijnlijk weer verschillende Desire-toestellen en budgettelefoons.

Huawei

Met Huawei gaat het een stuk beter, mede omdat vlaggenschepen goed verkopen en het bedrijf ook prima midrangers en budgettoestellen aanbiedt. De belangrijkste toestellen van het bedrijf in 2017 zijn de Huawei P10, P10 Lite en de opvolger van de Huawei Mate 9. Hieronder hebben we de verwachte smartphones van Huawei op een rijtje gezet.

LG

Hoewel LG het redelijk goed doet met goedkopere toestellen, worden high-end smartphones (zoals de LG G5) maar weinig verkocht. De LG G6, die sinds kort verkrijgbaar is, moet daar verandering in brengen. Verder is er nog weinig bekend over de plannen van LG. Verwacht een boel budgettoestellen, flink wat midrangers en één of twee vlaggenschepen.

  • LG G6 – april – 699 euro (verschenen)
  • LG V30 – september – 749 euro (oktober/november)

Motorola/Lenovo

Waar Motorola voorheen maar een beperkt aantal smartphones uitbracht, is dit sinds de overname door Lenovo volledig anders. Zo zijn er verschillende toestellen binnen de Moto G- en Moto Z-lijn, terwijl er ook elk jaar een nieuw Moto E-toestel wordt uitgebracht.

Nokia

Nokia is terug met een drietal interessante Android-toestellen. De smartphone combineren een lage prijs met goede specs en fijne software. Mogelijk verschijnen later in 2017 nog meer Nokia-toestellen.

  • Nokia 3 – juni – 149 euro (verschenen)
  • Nokia 5 – juni – 199 euro (verschenen)
  • Nokia 6 – juli  – 249 euro (verschenen)
  • Nokia 8 – september – 589 euro (verwacht)

OnePlus

OnePlus komt dit jaar sowieso met de OnePlus 5, een nieuw toptoestel met een dubbele camera. Mogelijk verschijnt er later in 2017 nog een licht verbeterde versie van de smartphone.

  • OnePlus 5 – juni – 499 euro (verschenen)

Samsung

Na het debacle met de Galaxy Note 7 zet Samsung dit jaar flink in op de Galaxy S8. Ook brengt het bedrijf waarschijnlijk een nieuw toestel in de Note-lijn uit, de Galaxy Note 8. Verwacht ook een heleboel middenklassers en budgettoestellen.

Sony

Sony kwam in 2016 met de nieuwe Xperia X-lijn en bracht hier maar liefst zes toestellen in uit. De verwachting was dan ook dat het bedrijf deze lijn voortzet. Inmiddels is bekend dat er twee vlaggenschepen komen, maar ook een aantal interessante midrangers.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.