Overzicht: deze smartphones verwachten we in 2018

Overzicht: deze smartphones verwachten we in 2018

Ieder jaar verschijnt een groot aantal smartphones. In dit artikel zetten wij uiteen welke verwachte smartphones er in de Benelux zijn, wat de verwachte verschijningsdatum is en natuurlijk de verkoopprijs. Dit is het overzicht voor 2018.

Hieronder hebben wij op een rijtje gezet welke verwachte smartphones in 2018 worden uitgebracht in de Benelux. Dit overzicht wordt regelmatig bijgewerkt naarmate er nieuwe informatie of geruchten verschijnen.

Houd er rekening mee dat de informatie in dit overzicht onder voorbehoud is en nog kan veranderen. In ons overzicht met de beste smartphones vind je de toestellen die je op dit moment het beste kunt kopen.

Dit artikel is voor het laatst geüpdatet op 11 oktober 2018.

Apple

In tegenstelling tot veel Android-fabrikanten brengt Apple jaarlijks maar een aantal smartphones uit. In 2017 waren dat de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X. Dat was de eerste keer dat er drie toestellen in één keer uit de doeken werden gedaan.

Dit najaar heeft Apple opnieuw drie nieuwe toestellen aangekondigd. Hiervan zijn de twee opvolgers van de iPhone X, de iPhone XS en iPhone XS Max, al officieel uitgebracht. Apples nieuwe budgetmodel verschijnt eind oktober.

Huawei

Ondertussen hijgt Huawei in Apples nek, want het bedrijf doet het goed en groeit al een tijdje flink. Dit komt door de betaalbare vlaggenschepen, maar ook uitstekende midrangers en budgettelefoons.

Tot nu toe heeft de Chinese fabrikant al een sterk assortiment voor 2018 liggen met de P20-serie, P-serie en de onlangs uitgebrachte Mate 20 Lite. De high-end varianten van laatstgenoemde, worden op 16 oktober officieel onthuld.

  • Huawei Mate 20 – oktober
  • Huawei Mate 20 Pro – oktober

Motorola/Lenovo

Lenovo bracht in 2017 opvallend veel Moto-toestellen uit en is hier in 2018 vrolijk mee verder gegaan. Zo zagen de Motorola Moto G6 (Plus), Moto E5 en Moto Z3 Play dit jaar al het levenslicht.

Er is een kleine kans dat daar ook nog de Motorola Moto G7 bij komt. Het klinkt aannemelijk dat deze pas in 2019 wordt onthuld, maar wie weet verrast Lenovo door met dit toestel 2018 af te sluiten. Een Play-variant van de G7, die een grotere accu bevat, zou worden overgeslagen.

  • Motorola Moto G7 – eind 2018

Nokia

Nokia keerde in 2017 terug op de smartphonemarkt en maakte direct indruk met een aantal goede budgettoestellen. Hier bouwen de Finnen in 2018 op voort, met betaalbare toestellen met goede software-ondersteuning. Nokia’s nieuwe smartphones vallen bovendien onder het Android One-programma (zie ook: Wat is Android One?). Tot nu toe heeft Nokia al behoorlijk wat toestellen uitgebracht, maar daar wordt de Nokia 7.1 nog aan toegevoegd. Het is de opvolger van de Nokia 7, die nooit officieel in Nederland uitkwam.

  • Nokia 7.1 – 319 euro,  oktober

OnePlus

OnePlus doet het doorgaans rustiger aan en brengt per jaar twee smartphones uit. In 2018 is dat niet anders. De OnePlus 6 ligt al even in de winkels, de T-variant verschijnt eind dit jaar.

  • OnePlus 6T – november

Samsung

Samsung heeft met de Galaxy S9 en S9 Plus laten zien waardige opvolgers te kunnen maken voor de vlaggenschepen van 2017. Maar 2018 is voor Samsung ook het jaar waarin het zijn midrange-toestellen een flinke boost wil geven. Een van de modellen die daar voor moet zorgen, is de Galaxy A9. Deze heeft maar liefst vier camera’s achterop en is een voorbode voor wat er in de toekomst met high-end toestellen wordt gedaan.

Sony

Sony heeft in 2018 onder meer al de XZ2 en de Premium- en Compact-variant uitgebracht. De Sony Xperia XZ3 geldt als hun nieuwste high-end toestel.

Er is echter nog een kleine kans dat Sony besluit dit jaar nog de Xperia XA3 en XA3 Ultra uit te brengen. Dit zijn de nieuwste mid-range modellen waar de fabrikant aan werkt. Ook begin 2019 is een aannemelijke releasedatum, maar je weet het maar nooit.

  • Sony Xperia XA3 – eind 2018
  • Sony Xperia XA3 Ultra – eind 2018

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.