WhatsApp krijgt walkietalkie-functie

WhatsApp krijgt walkietalkie-functie

Een nieuwe WhatsApp-update voor alle platformen zorgt ervoor dat je voortaan met een druk op de knop stemberichten naar je contacten kunt sturen. De zogeheten ‘push to talk'-functie doet enorm denken aan een moderne walkietalkie.

De update voor WhatsApp wordt woensdag voor de Android-, iPhone-, Windows Phone- én BlackBerry-versie van de app uitgerold, zo meldt WhatsApp-ceo Jan Koum tegenover AllThingsD.

whatsappNa de update verschijnt er een nieuwe knop naast de invoerbalk voor tekstberichten. Zolang deze knop is ingedrukt, kun je tegen een contactpersoon praten en dus een stembericht opsturen.

De berichten mogen zo lang zijn als je zelf wilt en er verschijnt een blauw icoontje bij het verzonden stembericht als de ontvanger het beluisterd heeft. Het was voorheen ook al mogelijk om audiofragmenten via WhatsApp op te sturen, maar die optie zat toen nog iets beter verstopt in een menu.

Miljarden WhatsApp-berichten per dag in de ether

WhatsApp heeft inmiddels circa 300 miljoen actieve gebruikers per maand, die iedere dag 11 miljard berichten vesturen en 20 miljard berichten ontvangen. Dit verschil is te verklaren met de populariteit van groepsgesprekken. Daarin worden berichten immers naar meer dan één persoon verstuurd.

WhatsApp is overigens wel op weg om een betaalde dienst te worden. Hiervoor is de app inmiddels al gratis geworden in de App Store. Mensen die de app daar voorheen hebben gekocht, krijgen een abonnement voor het leven. Op den duur moet iedere andere WhatsApp-gebruiker 89 eurocent per jaar gaan neerleggen voor de messaging-dienst.

Geschreven door Lars Paymans

Techjournalist uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Bekijk profiel