Voer binnenkort WhatsApp-gesprekken in openbare groepen

Voer binnenkort WhatsApp-gesprekken in openbare groepen

Groepsgesprekken zijn over het algemeen erg handig op WhatsApp, alleen is voor ieder onderwerp een groep maken nogal veel werk. Een update zou de optie toevoegen om groepchats openbaar en gebruiksvriendelijker te maken.

WhatsApp openbare groepsgesprekken

De openbare groepsgesprekken zijn ontdekt in een Windows Phone-bèta door WhatsAppen.nl. Omdat WhatsApp de belangrijkste functies ook altijd op Android en iOS beschikbaar maakt, verwachten we dat deze twee besturingssystemen in de toekomst deze functie ook mogen verwachten.

De WhatsApp openbare groepsgesprekken werken via een speciale url. De beheerder van een openbaar groepsgesprek verstuurt deze link naar mensen, waarna zij direct kunnen deelnemen aan het gesprek. Hierdoor hoeft de beheerder niet één voor één telefoonnummers op te slaan en toe te voegen.

De nieuwe feature is vooral een uitkomst bij korte groepsprojecten van school of werkgroepen met contacten die je slechts een enkele keer nodig hebt. Als je een url voor een groepsgesprek ontvangt, verschijnt er een pop-up in beeld met de vraag of je aan de gelinkte groep wilt deelnemen. In de melding staat de naam van de groep, de beheerder en het aantal deelnemers.

Als eigenaar van een openbaar groepsgesprek kun je op ieder moment de url opheffen. Gebruikers die toch op deze url klikken, kunnen niet meer deelnemen aan het gesprek.

Releasedatum WhatsApp openbare groepsgesprekken

Omdat op dit moment alleen Windows Phone de openbare groespgesprekfunctie ondersteunt in een bètaversie van WhatsApp, is het nog maar de vraag wanneer de update officieel uitkomt voor alle mobiele besturingssystemen. Het zou in ieder geval weer een mooie manier voor WhatsApp zijn om te concurreren met Telegram, die exact deze functie al een aantal maanden heeft.

Desalniettemin is WhatsApp een bijzonder slimme chat-app te noemen. Zo kun je al bellen, Word-bestanden delen en nog veel meer.Meer weten? Zustersite Android Planet heeft 17 minder bekende WhatsApp-functies voor je op een rijtje gezet.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel