Deze smartphones krijgen de update naar Windows 10 Mobile

Deze smartphones krijgen de update naar Windows 10 Mobile

Sinds vorige week is Windows 10 beschikbaar voor pc en inmiddels is ook bekend welke smartphones deze update krijgen. We zetten de toestellen op een rijtje en laten je zien welke verbeteringen Windows 10 Mobile brengt.

Windows 10 Mobile naar Lumia-toestellen

Veel gebruikers hebben maandenlang uitgekeken naar Windows 10 en vorige week werd de update eindelijk uitgerold. Het nieuwe besturingssysteem komt echter niet alleen naar pc’s, maar ook naar diverse smartphones. Microsoft maakt op haar website bekend welke Lumia-toestellen de update als eerste ontvangen.

De Lumia 430, Lumia 435, Lumia 532, Lumia 535, Lumia 540, Lumia 640, Lumia 640 XL, Lumia 735, Lumia 830 en Lumia 930 worden in ieder geval bijgewerkt. De update wordt later beschikbaar gemaakt voor deze toestellen, al is onduidelijk wanneer precies. Ook is het nog onbekend welke andere smartphones een Windows 10-update worden voorzien.

Dit is er nieuw in Windows 10 Mobile

Microsoft wil met Windows 10 ervoor zorgen dat pc’s en smartphones die op dit besturingssysteem draaien beter met elkaar samenwerken. Zo wordt het mogelijk om van Windows 10-apps voor de pc gemakkelijk een mobiele versie te maken. Ook nieuw zijn de zogenoemde universele apps, waarmee iOS- en Android-apps makkelijk naar Windows 10 kunnen worden omgezet. Hierdoor moet het app-aanbod voor Windows Phones aanzienlijk groeien.

Windows 10 Mobile

Ook nieuw is Microsoft Edge. Deze nieuwe browser is een stuk sneller dan zijn voorganger en fungeert voortaan als de standaardbrowser binnen Windows 10 Mobile. Verder zijn er een boel kleine veranderingen doorgevoerd. Zo zijn het notificatiecentrum en instellingenmenu vernieuwd en krijgen de Foto's- en camera-app een update.

Met de vernieuwde Office-apps kunnen gemakkelijk documenten en presentaties worden gemaakt. Tot slot is de digitale spaakassistent Cortana in Windows 10 Mobile aanwezig. Cortana helpt je bij het versturen van e-mail, inplannen van afspraken en kan bestanden opzoeken.

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel