In 4 stappen een back-up maken van je iPhone, iPad en iPod touch

In 4 stappen een back-up maken van je iPhone, iPad en iPod touch

Maak jij regelmatig een back-up van je iPhone? Zo weet je zeker dat je persoonlijke data veilig is als je er iets met je smartphone gebeurd. Smartphone.nl legt uit hoe je een iCloud-reservekopie maakt voor je iPhone, iPad en iPod touch.

iCloud reservekopie maken

Het maken van een back-up via iCloud is eenvoudig. Zorg er wel voor dat je bent verbonden met een wifi-netwerk. Een reservekopie kun je namelijk alleen maken op een vast netwerk. Volg de onderstaande stappen om een back-up van je iOS-apparaat te maken:

  1. Ga naar ‘Instellingen’ en druk op je eigen naam. Je naam staat bovenaan in het instellingenmenu. Gebruik je iOS 10.2 of lager, ga dan naar ‘Instellingen > iCloud’;
  2. Open vervolgens ‘iCloud > iCloud-reservekopie’. Voor iOS 10.2 of lager druk je op ‘Reservekopie’;
  3. Zet iCloud-reservekopie aan en wacht tot ‘Maak nu reservekopie’ verschijnt;
  4. Druk op ‘Maak nu reservekopie’ en blijf verbonden met het wifi-netwerk totdat de back-up is gemaakt.

Onder ‘Maak nu reservekopie’ zie je  wanneer je apparaat voor het laatst een back-up heeft gemaakt. Zolang je de functie aan hebt staan, zorgt je smartphone of tablet elke dag voor een kopie van je gegevens.

Let wel op dat een standaard iCloud-account 5GB aan ruimte heeft om bestanden in te bewaren. Tegen een maandelijkse betaling kun je bij Apple meer opslagruimte aanschaffen, als je niet genoeg plek hebt voor een reservekopie.

Wil je liever niet je persoonlijke data in de cloud opslaan. Dan kun je ook een iPhone back-up maken met iTunes. De back-up staat dan veilig op je pc of laptop. Check ook hoe je een back-up maakt van een Android-toestel.

Geschreven door Declan van Schaik

Techjournalist uit ‘s-Hertogenbosch. Schrijft graag over smartphones en tips. Liefhebber van voetbal en kan niet zonder Spotify.