Video: Het design van Facebook Home

In een video van maar liefst 40 minuten leggen de designers van Android-launcher Facebook Home je uit hoe ze op het design en de functionaliteit van de Android-launcher zijn gekomen. 

“The things that the articles never write about is the journey.” Die reis naar Facebook Home wordt in deze documentaire wel meer dan uitgebreid uitgelegd. In Designing Home kun je simpelweg goed zien hoe een idee uiteindelijk tot een uitgebreid product leidt, en welke ideeën daarbij uitgroeien tot functies en welke uiteindelijk worden weggegooid.

Facebook Home is een zogeheten Android-launcher waarmee het uiterlijk van je toestel grotendeels wordt overgenomen door Facebook. De dienst is allesbehalve populair, maar deze video weet daar misschien wat verandering in te brengen.

Geschreven door Gijs Ettes

Techjournalist met een voorliefde voor gadgets, films, koffie en videogames. Schrijft dagelijks over de laatste ontwikkelingen op het gebied van mobile en tech, maar heeft ook kaas gegeten van pr en social media. Wordt verdrietig van traag internet en haperende elektronica.

Bekijk profiel