5 apps voor recepten en de culinaire hobbyist

5 apps voor recepten en de culinaire hobbyist

Recepten en apps: het is een uitstekende combinatie. Even snel je smartphone pakken om ideeen voor de lunch, het avondmaal of een lekker tussendoortje op te doen. Smartphone.nl zet vijf apps voor recepten op een rijtje.

1. Smulweb

smulweb

Met de Smulweb-app zoek en blader je eenvoudig door een database van meer dan 350.000 recepten. De app laat foto's van gerechten zien, geeft gebruikers de mogelijkheid om automatisch een boodschappenlijstje samen te stellen voor een specifiek recept en bezit video's waarin gerechten worden bereid. Je kunt naar recepten zoeken op basis van gerecht, keuken of thema en zelfs foto's bij recepten toevoegen. Smulweb is ook als een betaalde app zonder advertenties te downloaden.

Download voor Android en iPhone (gratis)

2. Jamie's 20 Minute Meals

jamieoliver

De bekende tv-kok Jamie Oliver heeft zijn eigen app: Jamie's 20 Minute Meals. De app dankt zijn naam aan het gelijknamige televisieprogramma dat velen inspireerde om heerlijke gerechten binnen 20minuten op tafel te zitten. In de praktijk gaat dat wat langzamer (je bent immers geen topchef), maar de gerechten zijn verrukkelijk. De app is voorzien van een spetterende interface, handige video's en tijdbesparende boodschappenlijstjes. Dat brengt wel een flink prijskaartje met zich mee: Jamie's 20 Minute Meals is voor 3,50 euro te downloaden. De iPhone-versie van de Jamie Oliver-app heet Jamie Oliver en is gratis te downloaden.

Download voor Android (€3,50) en iPhone (gratis)

3. Appie

appie

Appie, de officiële app van Albert Heijn, heeft een enorm collectie met recepten die vaak worden geüpdatet. De recepten die je vindt, kun je direct in een boodschappenlijstje importeren. Daarnaast zijn alle producten die in een recept worden gebruikt in de Albert Heijn te koop. De verschillende recepten worden op basis van populariteit gesorteerd en je kunt je favoriete recepten handig opslaan.

Download voor Android en iPhone (gratis)

4. Pepperplate

pepperplate

Pepperplate is beschikbaar voor Android, iPhone en via het web en is dé socaile recepten-manager. Je kunt zelf recepten toevoegen, maar ook het zoeken naar recepten is geen probleem. Je kunt recepten van je favoriete websites importeren, je maaltijden organiseren, automatisch boodschappenlijstjes maken en al je ideeën delen. Daar komt nog eens bij dat Pepperplate zeer mooi vormgegeven is en lekker rap werkt. Met de app heb je altijd je hele receptenboekje bij je.

Download voor Android en iPhone (gratis)

5. Evernote Food

evernotefoodEvernote, één van de handigste apps om alles wat je maar wilt op te slaan, heeft ook een aparte app om al je gerechten en recepten te bewaren. Zie het als een digitale knipselmap. Je kunt ook recepten ontdekken en deze in je eigen kookboek opslaan. Het uiteindelijke resultaat zet je op de foto om bij het recept toe te voegen. Dit is voornamelijk voor je eigen recepten heel handig: zo kun je alle benodigde ingrediënten, de bereidingswijze en het uiteindelijke resultaat makkelijk bewaren en met anderen delen.

Download voor Android en iPhone (gratis)

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel