5 apps voor bestanden online opslaan

5 apps voor bestanden online opslaan

Je bestanden online opslaan: het kan op verschillende manieren. Smartphone.nl kijkt naar de verschillende apps van online opslagdiensten en kiest de vijf beste apps voor jou uit.

1. Dropbox

dropboxDropbox stak een geruime tijd geleden misschien met kop en schouders boven de rest uit, nu hijgt de concurrentie steeds meer in de nek. Gelukkig bezit Dropbox één troef: de functies die het biedt, zijn uitstekend uitgewerkt. Je krijgt bij Dropbox standaard 2GB aan opslagruimte en je bestanden worden snel en stabiel over je verschillende apparaten gesynchroniseerd  Daarnaast biedt Dropbox een handige fotosynchronisatiefunctie die al je foto's in mooie galerijen plaatst. Als je het minimum van 100GB opslagruimte wilt, betaal je 9,99 dollar per maand.

Download voor Android, iPhone en BlackBerry (gratis)

2. Google Drive

googledriveDe online opslagdienst van Google is vooral voor zakelijke gebruikers de meest interessante optie. Omdat Google Drive zijn eigen bestandsbeheer heeft, kun je gemakkelijk documenten binnen de online opslagdienst aanmaken en die met anderen delen om zo, gezamenlijk, aan een opdracht te werken. Daarnaast biedt Google Drive 5GB aan opslagruimte, een rappe interface en dito snelheden.

Download voor Android en iPhone (gratis)

3. SkyDrive

skydriveSkyDrive is Microsofts antwoord op een online opslagdienst en is beschikbaar op Android, iPhone en natuurlijk Windows Phone. Je krijgt bij SkyDrive 7GB aan opslagruimte en de synchronisatie van bestanden verloopt soepel. SkyDrive schittert in zijn foto-albumfunctie, met overzichtelijke voorbeelden van foto's en een handige mappen. Daarnaast worden Word-, Excel- en PowerPoint-documenten uitstekend gesynchroniseerd en kun je deze bestanden via de browser bewerken.

Download voor Android, iPhone en Windows Phone (gratis)

4. SugarSync

sugarsyncEen geruime tijd werd SugarSync als hét alternatief voor Dropbox gezien. Qua functionaliteiten lijken beide apps op elkaar, maar SugarSync geeft je 5GB aan opslagruimte en laat gebruikers op de desktop specifieke mappen, ook buiten de SygarSync-map, synchroniseren. Een zeer gewilde functie. Daarnaast kunnen gebruiken voor 4,99 dollar per maand een goede 30GB huren: meer dan genoeg voor je foto's en documenten.

Download voor Android, iPhone en BlackBerry (gratis)

5. Box

boxBox is de enige app in de lijst die voor alle platformen beschikbaar is. Handig voor als je meerdere mobiele apparaten met verschillende besturingssystemen hebt of voor je werk een BlackBerry of Windows Phone en voor thuisgebruik een Android of iPhone hebt. Box geeft zijn gebruikers 5GB aan opslagruimte gratis en heeft een handige integratie met de documenten van Google Drive. Verder doet Box wat een online opslagdienst behoort te doen: bestanden opslaan en door mapjes laten browsen. Lekker simpel, maar wél effectief.

Download voor Android, iPhone, BlackBerry en Windows Phone (gratis)

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel