Angry Birds: alle games op een rijtje

Angry Birds: alle games op een rijtje

Angry Birds is de meest succesvolle gamereeks die de smartphone ooit heeft gekend. Ontwikkelaar Rovio heeft onder die naam puike games uitgebracht die voor verschillende platformen te downloaden zijn. Smartphone.nl zet alle AB-games op een rijtje, van oud naar nieuw.

1. Angry Birds

angrybirdsDe game waar het allemaal mee begon. Angry Birds wordt door velen gezien als hét spel waarmee de mobiele gamesmarkt echt openbrak. De game combineerde speelplezier met een intuitieve besturing en heel veel humor. Het concept bleek binnen een korte tijd een groot succes te zijn. Het spel is op dit moment nog steeds de meest gedownloade mobiele game wereldwijd.

Download voor Android, iPhone, BlackBerry en Windows Phone (gratis tot €4,49)

2. Angry Birds Rio

angrybirdsrioIn de Rio-versie zijn de originele vogels uit de eerste game ontvoerd en jij moet ze redden. Het spel is vernoemd naar de gelijknamige animatiefilm Rio en de omgevingen en enkele spelelementen zijn rechtstreeks uit de film geïmporteerd. Angry Birds Rio wordt vooral als een zoethoudertje gezien, tot  Rovio nieuwe features aan de game toevoegde. Die werden helaas nog niet aan het volgende spel toegevoegd, de Seasons-versie, maar pas bij de Space-versie.

Download voor Android, iPhone en BlackBerry (gratis tot €4,49)

3. Angry Birds Seasons

angrybirdsseasonsOm de feestdagen te vieren heeft Rovio een speciale Seasons-editie van Angry Birds uitgebracht. Speel met de vogels tijdens Kerstmis, Halloween, Valentijnsdag en zelfs St. Patrick's Day: de levels hebben elk een eigen ontwerp gekregen die één van de feestdagen doet herleven. Hierdoor hebben de levels echt unieke designs en worden de verschillen tussen kleuren veel beter gebruikt. De werking van de game blijft grotendeels hetzelfde.

Download voor Android, iPhone, BlackBerry en Windows Phone (gratis tot €4,49)

4. Angry Birds Space

angrybirdsspaceMet Angry Birds Space ging het dak eraf bij Rovio. De game werd voor het eerst van grote nieuwe spel-elementen voorzien: werelden zonder zwaartekracht. Ofwel: de ruimte. De vogels kregen nieuwe krachten en ook het spelverloop was anders: je moest van de gewichtsloze ruimte naar gebieden met zwaartekracht. De Space-versie wordt door velen als de beste Angry Birds-game tot op heden gezien.

Download voor Android, iPhone, BlackBerry en Windows Phone (gratis tot €4,49)

5. Angry Birds Friends

angrybirdsfriends

De gratis Friends-versie is door Rovio geïntroduceerd om het spelen van Angry Birds meer sociaal te maken. Gebruikers kunnen hun Facebook-vrienden uitdagen en aan wekelijke toernooien om zo een bronzen, zilveren of gouden medaille te winnen. Daarnaast kun je leuke beloningen ontvangen, waaronder in-app aankopen. Als je op Facebook ook Angry Birds speelt, wordt je progressie automatisch bijgehouden en met je Facebook-vrienden gedeeld.

Download voor Android en iPhone (gratis)

6. Angry Birds Star Wars

angrybirdsstarwarsDe beste game bewaart Rovio voor het laatst. Angry Birds Star Wars is een sterk verbeterde versie van de Space-versie en een genot voor alle Star Wars-fans. Gebruik the force, je lichtzwaard of een lasergeweer om de varkens te verslaan. Ga langs planeten als Tatooine en Pig Star en versla de Dark Lord of the Pigs. Ook voor niet Star Wars-fan is de game erg vermakelijk, en op de meest platformen gratis of voor een klein bedrag te downloaden.

Download voor Android, iPhone, BlackBerry en Windows Phone (gratis tot €0,99)

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel