De Slimste Mens: wie van je vrienden is het slimst?

De Slimste Mens: wie van je vrienden is het slimst?

De NCRV heeft een app uitgebracht voor de Nederlandse versie van BN’er-kennisquiz De Slimste Mens. Nu kun je dus zelf uitzoeken of je net zo slim bent als seizoenwinnaars Jeroen Kijk in de Vegte en Arjen Lubach.

In het oorspronkelijk Belgische programma wordt er onder drie bekende Nederlanders dagelijks uitgezocht wie de slimste is, de winnaar mag een dagje trots zijn en de nummer 2 kan even opgelucht ademhalen. Als een BN’er in de finale van het seizoen wint, is hij of zij voor dat jaar de slimste mens ter wereld. Een mooie titel natuurlijk.

In de app van De Slimste Mens kun je in principe dezelfde rondes spelen die de kandidaten krijgen voorgeschoteld. In de 3-6-9 Ronde levert de derde, zesde en negende vraag je bijvoorbeeld seconden (punten) op, maar daarvoor moet je wel de beurt tot die vragen vasthouden.

In de Open Deur Ronde is het weer zaak om zoveel mogelijk relevante termen bij een bepaalde gebeurtenis of bepaald persoon te noemen. Daarnaast is er nog een Puzzel Ronde, Ingelijst Ronde en een finale.

De Slimste Mens speel je niet alleen

Dit alles hoef je natuurlijk niet in je eentje te doen: het is juist zaak om je vrienden uit te dagen. Alle seconden die je verdient, heb je hard nodig in de finale. Daarbij loopt net als bij andere onderdelen je tijd namelijk terug tot je een antwoord verzint en in plaats van nieuwe seconden bij een goed antwoord, speel je ze van je tegenstander weg.

De Slimste Mens is helemaal gratis, maar veel gebruikers melden nog wel wat bugs met de app. Zo zou Facebook-vrienden uitnodigen lang niet altijd vlekkeloos werken en laadt de app erg traag op bepaalde toestellen. Hopelijk weet de NCRV deze problemen snel op te lossen, want wij vinden het in ieder geval erg leuk om zelf eindelijk eens De Slimste Mens te mogen spelen.

Download De Slimste Mens voor Android en iPhone (gratis)

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel