KPN wil binnen jaar weer mobiele tv aanbieden

KPN wil binnen jaar weer mobiele tv aanbieden

KPN wil binnen een jaar weer mobiele tv gaan aanbieden. Het bedrijf wil nog niet zeggen hoe, maar het zal waarschijnlijk werken via de nieuwe netwerkstandaard 4g, wat vooral wordt gebruikt voor sneller mobiel internet.

Dit maakte topman Eelco Blok dinsdag bekend bij de presentatie van de jaarcijfers, zo schrijft Emerce. Veel details wil het bedrijf echter niet geven: “Het is niet meer dan logisch dat we onze diensten zo breed mogelijk willen aanbieden, dus ook televisie.”

Mobiele tv van KPN bestond al eerder

KPN bood eerder MobielTV aan, een andere dienst waarmee KPN-klanten live tv konden kijken op mobiele apparaten. Hiervoor was wel een aangepast toestel nodig die ondersteuning aanbood voor de zogeheten dvb-h-standaard. Deze telefoontoestellen kwamen alleen nooit breed in de omloop en MobielTV had op zijn piek slechts 40.000 klanten. Toen KPN de live tv-dienst in 2011 stopzette, was er nog maar sprake van 20.000 klanten.

Er worden momenteel in de Randstad ook tests uitgevoerd met live tv-kijken via zogeheten dab-frequenties – geen wifi of 3g dus – door het bedrijf Mobiele TV Nederland. Over een mogelijke lancering daarvan is nog niets bekend. Hierbij gaat het voorlopig alleen om de zenders Nederland 1, Nederland 3 en Het Beste van SBS.

Geschreven door Thomas Haenen

Techjournalist uit Nijmegen. Afgestudeerd als Amerikanist, maar duikt met enthousiasme in de wereld van smartphones en tablets. Kan je ook alles vertellen over literatuur en Theodore Roosevelt.

Bekijk profiel