Nokia HERE: gratis (offline) navigatie voor je smartphone

Nokia HERE: gratis (offline) navigatie voor je smartphone

Nokia HERE is een nieuwe, handige navigatie-app die je gratis kaarten laat downloaden op je smartphone. De app is nu in Google Play te downloaden.

Nokia HERE gaat de concurrentie aan

Nokia HEREEr zijn veel navigatie-apps beschikbaar en Nokia moet dan ook van goeden huize komen om met HERE op te vallen. De navigatie-app moet volgens het Finse bedrijf de concurrentie aangaan met Google Maps en TomTom en lijkt hij in de basis dan ook behoorlijk op deze diensten. HERE combineert echter het beste van beide partijen. Zo kenmerkt de app zich door de vele beschikbare kaarten, die gratis voor je smartphone te downloaden zijn. Hiermee heb je te allen tijde, ook wanneer je niet met een (mobiele) internetverbinding verbonden bent, toegang tot een prima navigatie-applicatie.

Daarnaast heeft HERE de gebruiksvriendelijkheid van Google Maps, wat is te zien aan de vele beschikbare talen. Naast de traditionele manier begeleidt de applicatie je ook middels spraakassistentie. Deze is beschikbaar in totaal 118 verschillende talen, waaronder het Nederlands. Deze moet je echter wel na installatie los downloaden.

Android nu beschikbaar, iOS volgt nog

Een andere fijne feature van HERE is het feit dat de app te gebruiken is voor het openbaar vervoer. De navigatie-app toont naast alternatieve routes (waarmee je sneller routes aflegt) verkeersinformatie, zodat je op de hoogte blijft van vertragingen.

Nokia HERE was al een tijdje in ontwikkeling en de afgelopen maanden alleen als bètaversie beschikbaar. Vanaf vandaag is de navigatie-app door iedereen gratis in Google Play te downloaden. Een iOS-versie is er nog niet, maar deze volgt in het begin van 2015.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel