3g-netwerk T-mobile krijgt ondersteuning door wifi-zones

3g-netwerk T-mobile krijgt ondersteuning door wifi-zones

T-Mobile start in Rotterdam met een proef voor een betere dekking van mobiel internet. Dit wil de provider bereiken door klanten gebruik te laten van zogeheten WiFiZones.

Met deze wifi-zones wordt het soms zwaar belaste 3g-netwerk wat verlicht en kunnen T-Mobile-klanten gebruikmaken van gratis te gebruiken stabielere wifi-hotspots.

Deze zouden volgens de mobiele provider net zo veilig zijn als het gebruikelijke 3g-netwerk. Je hebt dus niet met dezelfde risico's te maken als bij een open wifi-netwerk.

3g-netwerk T-Mobile automatisch aangevuld met wifi

T-MobileKlanten van T-Mobile hoeven niets te doen om gebruik te maken van de nieuwe dienst. Als je smartphone ondersteuning biedt voor de WiFiZones en je bevindt je binnen het beriek van die zones, dan stap je er automatisch op over.

Het is nog niet bekend wanneer meer gebieden gebruik gaan maken van de WiFiZones. Dit is waarschijnlijk afhankelijk van het succes van de proef.

T-Mobile gaat dit najaar ook beginnen met de uitrol van zijn 4g-netwerk. Grote steden zoals Amsterdam en Utrecht zullen aan het einde van dit jaar al profijt zien van een abonnement met 4g-ondersteuning; de rest van Nederland volgt in 2014.

Geschreven door Thomas Haenen

Techjournalist uit Nijmegen. Afgestudeerd als Amerikanist, maar duikt met enthousiasme in de wereld van smartphones en tablets. Kan je ook alles vertellen over literatuur en Theodore Roosevelt.

Bekijk profiel