Werk aan je lichaam met fitness-app Bing voor Windows Phone

Werk aan je lichaam met fitness-app Bing voor Windows Phone

Microsoft heeft een mobiele versie van de Gezondheid en Fitness-app van Windows 8 op Windows Phone uitgebracht. De Bing-download, nog in bétaversie, is gratis te downloaden in de Windows Phone Store.

Vanwege de vroege versie waarschuwt Microsoft vooraf dat de applicatie mankementen kan vertonen. Met ‘Bing Health & Fitness' kan de gebruiker niet alleen vastleggen wat voor gezonde activiteiten hij of zij onderneemt, maar kunnen er ook tips worden opgevolgd.

Daarnaast meet de app nauwkeurig het calorieverbruik en adviseert deze wat je het beste kunt eten en welke oefeningen je kunt doen. Ook wordt de mogelijkheid geboden om een dieet vast te leggen en op basis van symptomen vast te stellen wat voor gezondheidsprobleem je eventueel hebt.

fitness-app BingVerder zijn er in de app weetjes van meer dan 100.000 voedselwaren te raadplegen. Een GPS registreert je wandel- en hardlooptochten. Ten slotte zijn er in de vele beschikbare video's workshops te volgen die je wegwijs maken in de wereld van fitness.

In het hoofdmenu zijn de secties ‘Today’, ‘Medical’ en ‘News’ allen van een andere kleur voorzien, zodat ze makkelijker opvallen. Alle data wordt netjes gesynchroniseerd op verschillende Windows 8-apparaten. Bezoek je vaak de sportschool of doe je veel oefeningen thuis, dan is de combinatie met deze app ideaal, stelt Microsoft. Bing is een zoekmachine van Microsoft, die op 3 juni 2009 werd gelanceerd.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel