Indrukwekkende groei van Google Play in beeld

Indrukwekkende groei van Google Play in beeld

Het aantal apps in Google Play is de afgelopen jaren flink gestegen en er wordt ook steeds meer gedownload uit de app-winkel. Een nieuw onderzoek geeft een kijkje in de groei die Google Play heeft doorgemaakt.

Google Play groei

Onderzoeksbedrijf Sensor Tower heeft zelfstandig gekeken naar de Google Play groei in de periode van december 2009 tot en met februari 2016. Toen Google Play nog de Android Market heette, telde de winkel ‘slechts' 30.000 apps. Tegenwoordig heb je als Android-gebruiker de keuze uit ruim twee miljoen apps. In het eerste kwartaal van 2016 zijn die twee miljoen applicaties in totaal maar liefst 11,1 miljard keer gedownload, een stijging van 6,7 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De meest populaire apps zijn WhatsApp, Facebook en Facebook Messenger. Een van de grootste stijgers in de lijsten is Snapchat.
Google Play groei
Fotografie-apps zijn met een groei van 20 procent in het eerste kwartaal van 2016 de grootste stijgers. De afdeling games groeide met minder dan 1 procent, maar blijft met een aandeel van meer dan 41 procent de grootste categorie in Google Play. Een andere opvallende statistiek uit het rapport is dat maar liefst 98 procent van de inkomsten uit Google Play afkomstig zijn van ‘gratis' apps met in-app aankopen.

De cijfers zijn tot stand gekomen zonder officiële medewerking van Google, maar door een onafhankelijk onderzoek. De resultaten geven wel een kijkje in de wonderbaarlijke groei die de app-winkel van Google de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel