Instagram neemt iPhone-app voor video’s genaamd Luma over

Instagram neemt iPhone-app voor video’s genaamd Luma over

Instagram is al jaren een enorm populaire fotodienst, en biedt sinds kort ook de mogelijkheid om video's te delen. Deze functie wil Instagram met de overname van Luma waarschijnlijk uitbreiden.

Instagram Video werkt al erg soepeltjes op de iPhone en de meeste Android-telefoons, maar Instagram wil kennelijk niet het risico lopen dat concurrent Vine er met de troon vandoor gaat op den duur.

Het is pas sinds juni mogelijk om Instagram Video's op te nemen. De functie werd met veel enthousiasme ontvangen en wordt met de laatste updates van de Instagram-app steeds beter. Met deze verbeteringen willen ze met de overname van Luma waarschijnlijk nog harder aan de slag gaan.

Instagram Video verbeteren door technologieën Luma

Instagram werd zelf in 2012 overgenomen door Facebook. Luma is pas een anderhalf jaar oude app, die je onder andere dankzij stabilisatoren en meerdere kleurenfilters betere video's laat schieten met je iPhone. Deze iPhone-app is inmiddels al uit de App Store verdwenen. Gebruikers van de app hebben tot 31 december om hun filmpjes offline op te slaan.

Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Het is aannemelijk dat Instagram het ontwikkelteam en de technologie van Luma gaat inzetten om zijn eigen Instagram Video-functie nog beter te beter. De app van Luma is immers al uit de App Store verwijderd. Wij verwachten dan ook Luma’s functies zo snel mogelijk in Instagram zelf terug te zien.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel