KPN-overnamebod van América Móvil vertraagd tot oktober

KPN-overnamebod van América Móvil vertraagd tot oktober

Het KPN-overnamebod van América Móvil zou in september komen, maar is doorgeschoven naar oktober. Beide partijen willen nog meer praten met elkaar.

kpn-overnamebodAmérica Móvil heeft laten weten dat het publieke bod dat het bedrijf wil plaatsen voor KPN tot oktober is uitgesteld. Het werd eerder verwacht dat de Mexicaanse partij al in september met een bod van 2,40 euro per aandeel zou komen.

Beide partijen zijn echter nog in gesprek met elkaar over de precieze details van de overname, en América Móvil heeft laten weten dat het heeft besloten om te wachten op de resultaten van deze gesprekken.

De telecomgigant van de Mexicaan Carlos Slim moet bijvoorbeeld nog zien wat het met de preferente aandelen die eind augustus in het leven zijn geroepen door de Stichting Preferentie Aandelen B, een onafhankelijke stichting die de continuïteit en de identiteit van KPN dient te beschermen. Deze actie leverde deze partij namelijk 49,9 procent van de KPN aandelen op.

Begin september schreven we nog uitgebreid over América Móvil versus KPN, met een artikel waarin alles staat wat je moet weten over de mogelijke overname.

Geschreven door Lars Paymans

Techjournalist uit Breda. Schrijft het liefst over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van tech, smartphones en videogames. Regelmatig in een concertzaal te vinden. Koestert zijn iPod Classic.

Bekijk profiel