Meer app-downloads in Google Play dan in App Store

Meer app-downloads in Google Play dan in App Store

Dankzij gestegen downloadaantallen in onder andere Brazilië en India haalde Google 10 procent meer app-downloads dan concurrent Apple binnen in het tweede kwartaal van 2013. App Store-apps brengen echter nog wel gemiddeld 2,3 keer meer geld op.

Rusland is in het tweede kwartaal van 2013 een veel grotere speler in de App Store geworden: in een jaar tijd heeft het land zich in de top 5 van grootste afnemers van App Store-apps weten te vestigen, waardoor het nu samen met de Verenigde Staten een van de twee landen is die in de top 5 bij de App Store- én Google Play-resultaten staat.

Brazilië klom bij de Google Play-statistieken het afgelopen kwartaal in de ranglijst, en staat nu ook in de top 5 van grootste afnemers. Nederland staat bij geen van beide app-winkels in die top 5 van grootste app-afnemers. De gestegen downloadaantallen in de hierboven genoemde landen zorgden onder andere voor het grotere aantal app-downloads in Google Play en het aanhoudende succes van de App Store.

Google Play-downloads vooral veroorzaakt door populariteit games

Van de winst die werd gemaakt in beide app-winkels ging bij Google Play meer dan 80 procent naar games. Bij de App Store lag dit aandeel iets lager met circa 75 procent. Muziek- en sociaal netwerk-apps namen wel in populariteit toe in de App Store. Communicatie-apps zijn de nummer 2 in de Google Play-winkel.

app annie

Marktonderzoeksbureau App Annie kijkt helaas niet naar de downloadstatistieken op WIndows Phone en BlackBerry. Daar kunnen we dus niets over melden. Het aantal downloads op deze platformen liggen dan ook gemiddeld 10 keer lager dan bij de App Store en Google Play.

Geschreven door Thomas Haenen

Techjournalist uit Nijmegen. Afgestudeerd als Amerikanist, maar duikt met enthousiasme in de wereld van smartphones en tablets. Kan je ook alles vertellen over literatuur en Theodore Roosevelt.

Bekijk profiel