‘Deze specs krijgen de nieuwe Nexus-smartphones van LG en Huawei’

‘Deze specs krijgen de nieuwe Nexus-smartphones van LG en Huawei’

Het begint er steeds meer op te lijken dat er dit jaar twee nieuwe Nexus-toestellen worden uitgebracht. Die worden door LG en Huawei gemaakt, en dit weten we nu over de smartphones.

Nexus-smartphones in 2015

Al eerder verschenen er diverse geruchten over de nieuwe Nexus-smartphones die in 2015 zullen verschijnen. Zo zouden LG en Huawei verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling en in formaat van elkaar verschillen. De nieuwe Nexus van LG moet de opvolger van de Nexus 5 worden, en beschikken over een 5,2 inch-scherm met een full-hd-resolutie. De Huawei Nexus wordt met 5,7 inch een stukje groter en beschikt over een scherper QHD-scherm.

nexuslogo-gr

De bekende Twitter-lekker OnLeaks meldt nu over nieuwe specificaties van beide toestellen te beschikken. De smartphones zouden behoorlijk op elkaar lijken, en voorzien zijn van een metalen behuizing en vingerafdrukscanner. De vingerafdrukscanner wordt waarschijnlijk aan de achterkant geplaatst. Verder wordt een usb-c-poort en frontspeakers voor beide toestellen genoemd.

De Nexus-smartphone van Huawei zou 159,4 bij 78,3 bij 6,6/8,5 millimeter meten. Hierbij is de verwachting dat de smartphone op het dunste punt 6,6 millimeter en op het dikste punt 8,5 millimeter meet. De Nexus 5 (2015) beschikt naar verluidt over afmetingen van 146,9 bij 72,9 bij 8/9,8 millimeter, wat het toestel iets dikker dan zijn voorganger maakt.

Meer over de nieuwe Nexus-smartphones

Verder is er nog weinig bekend over de nieuwe Nexus-toestellen. Het is aannemelijk dat de toestellen rond de release van het nieuwe Android M worden aangekondigd, dat in de herfst verschijnt. Wel werd uit eerder lekken duidelijk dat de Huawei Nexus een Snapdragon 820-chip en 3GB/4GB werkgeheugen krijgt, en de Nexus van LG beschikt over een Snapdragon 808-chip en 2700 mAh-accu.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel