Overheid stuurt vandaag om 12.00 uur NL Alert controlebericht uit

Overheid stuurt vandaag om 12.00 uur NL Alert controlebericht uit

Vandaag verstuurt de Nederlandse overheid een NL Alert controlebericht. Ontvang je een bericht tijdens de NL Alert controle, dan is jouw smartphone juist ingesteld voor deze meldingen.

NL Alert controle

De NL Alert controle vindt plaats rond 12.00 uur in heel Nederland. NL Alert is het alarmmiddel van de overheid, waarmee het jou via een tekstbericht op de hoogte brengt als er een noodsituatie bij jou in de buurt plaatsvindt. Denk hierbij aan branden, noodweer of vermissingen. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast. Dit is een techniek om tekstberichten naar mobiele telefoons te versturen via de zendmasten van alle providers. Tijdens de NL Alert controle verzendt de overheid een testbericht, zodat je weet of je toestel correct is ingesteld voor deze noodmeldingen.

Zo stel je NL Alert in

Sinds de start in 2012 heeft de overheid al meer dan honderd keer gebruikgemaakt van NL Alert. Het is dan ook van belang dat jouw smartphone deze meldingen ontvangt. Standaard zijn de meeste toestellen juist ingesteld om de berichten te ontvangen. Het is echter verstandig om te controleren of dit ook bij jouw smartphone het geval is.

Android-gebruikers kunnen op zustersite Android Planet bekijken hoe je  NL Alert instelt op je Android-toestel. Ben je in het bezit van een iPhone, dan raden het artikel te checken om te zien hoe je NL Alert op je iPhone instelt. Gebruik je een Blackberry, Windows Phone of een ander besturingssysteem, kijk dan op de NL Alert-instelhulppagina.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel