‘Nokia werkt aan nieuwe Windows Phone met dubbele cameralens’

‘Nokia werkt aan nieuwe Windows Phone met dubbele cameralens’

Nokia werkt volgens WPCentral aan een nieuwe Nokia Windows Phone met twee cameralenzen aan de achterkant. Daarmee zou de Finse telefoonmaker dezelfde kant opgaan als HTC met de HTC One (M8).

nokia lumia 1520Net als op de HTC One M8 moet de nog onaangekondigde Nokia-telefoon een techniek gebruiken die het mogelijk maakt om achteraf een foto scherp te stellen. Het is aannemelijk dat Nokia aan deze technologie werkt, aangezien de Lumia-telefoons bekendstaan om hun goede camera en innovatieve mogelijkheden.

Momenteel heeft Nokia, die volgende maand wordt overgenomen door Microsoft, enkele telefoons in de pijplijn zitten. Zo werkt de fabrikant aan enkele smartphones die op Android draaien. Er gaan ook geruchten dat Nokia een dualboot-smartphone wilt maken met Windows Phone én Android.

Refocus-app zorgt voor goede foto's

nokia refocusNokia hecht veel waarde aan het maken van goede foto’s. Zo heeft het al een tijdje een eigen app, Refocus, die het mogelijk maakt om verschillende foto’s achter elkaar te schieten, en deze achteraf ook scherp te stellen. Een eventuele tweede lens zou dan achtergronden kunnen blurren.

Een dubbele cameralens is in ieder geval geen nieuw initiatief. Op de HTC One (M8) zit ook een tweede cameralens. Dit is eigenlijk min of meer een dieptesensor, die het mogelijk maakt om achteraf onder meer achtergronden onscherp te maken en de focus te veranderen. Voordat de Nokia-telefoon later dit jaar in de winkels komt te liggen, verschijnen er nog twee kleinere updates voor Windows Phone 8.1.

Geschreven door Redactie

De redactie van Smartphone.nl houdt je op de hoogte van het laatste nieuws en laat je met praktische tips zien hoe je het meeste uit je smartphone haalt. Vragen? Neem contact met ons op!

Bekijk profiel