5 zaken die je moet weten over de OnePlus 3T

5 zaken die je moet weten over de OnePlus 3T

Er werd wekenlang druk gespeculeerd over de OnePlus 3T en gisteravond werd het toestel officieel aangekondigd. Maar wat zijn de verschillen met de OnePlus 3? Smartphone.nl zet de belangrijkste features voor je op een rijtje.

1. Verbeterd vlaggenschip

oneplus 3tOngeveer een halfjaar na de lancering van de OnePlus 3 komt de Chinese fabrikant alweer met een nieuw toestel. De OnePlus 3T is niet een geheel nieuw vlaggenschip, maar – zoals de naam al doet vermoeden – een verbeterde, krachtigere versie. OnePlus geeft aan niet een heel jaar te wachten met een nieuwe vlaggenschip, maar simpelweg altijd het best mogelijke toestel te willen bieden. Wat dat betreft is het dus niet zo gek dat de OnePlus 3T is onthuld.

2. Snellere processor

De belangrijkste verbetering ten opzichte van de OnePlus 3 is dat de smartphone een stukje krachtiger is. Dit komt door de Snapdragon 821-chip, de nieuwste Qualcomm-chip van het moment, die ongeveer 10 procent sneller is dan de Snapdragon 820 van de OnePlus 3. Onder meer de Google Pixel en Pixel XL beschikken over dezelfde chip. De processor wordt wel bijgestaan door dezelfde hoeveelheid werkgeheugen (6GB), al komt er naast een 64GB-model ook een variant met 128GB aan opslagruimte.

3. Grotere accu

Een andere verbetering is de accu. Die heeft namelijk een capaciteit van 3400 mAh, waar de OnePlus 3 het moet doen met 3000 mAh. In de praktijk betekent dit dat de accu dertien procent groter is, wat de accuduur ten goede komt, al zijn de verschillen niet enorm. Handig is dat Dash Charge, de snellaadtechniek van OnePlus, gewoon aanwezig is. Hiermee laadt het toestel in een halfuur voor ongeveer 60 procent op, wat voor veel gebruikers genoeg is om de dag door te komen.

4. Betere frontcamera

Vooraf werd verwacht dat OnePlus de 3T een betere camera zou geven, maar dit is niet het geval. Wel is de frontcamera van een upgrade voorzien. Waar je eerst selfies in 8 megapixel schoot, doe je dat nu in 16 megapixel. Aan de achterkant zit ook een 16 megapixel-camera, waarmee je goede foto’s maakt, maar deze kan zich niet meten met bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7 en Google Pixel XL.

5. Prijs en beschikbaarheid

De OnePlus 3T is tot slot ook een stukje duurder dan de reguliere OnePlus 3. Voor het instapmodel met 64GB aan opslag betaal je namelijk 439 euro, in plaats van 399 euro. Er komt ook een 128GB-versie voor 479 euro. Vanaf maandag 28 november is de telefoon te koop via de officiële OnePlus-website.

Geschreven door Wouter Nijsen

Techjournalist uit Duiven die zich 24/7 bezighoudt met tech, games, films, series en alles daaromheen. Daarnaast groot liefhebber van voetbal.

Bekijk profiel